Presentation av styrelsen


Hem

Presentation av föreningen


Föreningens historia


Presentation av styrelsen


Kulturarvspris i Göran Gelottes anda


Kommande aktiviteter


Genomförda program


Bli medlem


Bokhandeln


Frågor om Södertälje


Länkar


Föreningens yttranden i planärenden
Styrelsen består 2019 av:

Leif Dufwa f 1940, ledamot 1986. Född och uppvuxen i Stockholm. Jur kand. Tidigare länsassessor på Länsstyrelsen i Stockholm. Pensionär. Äger och bebor villa Tallåsen vid sjön Yngen uppförd av farfadern Torgny Dufwa, Torekällbergets museums intendent och föreningens sekreterare 1919-1953. Även fadern tidigare ledamot i styrelsen. Intressen: Historia, ridning och jakt.

Mari Enggquist f 1952, ledamot 2019. Södertäljebo sedan 1979. Gymnasiebibliotekarie. Medlem och mer eller mindre aktiv i olika föreningar. Intresserad av kultur-, miljö- och samhällsfrågor

Tord Hansén f 1946, ledamot 2015, vice ordförande 2017. Född och uppväxt i Södertälje. Pensionär. Har arbetat med personalutvecklingen under många år, för närvarande vd i eget företag. Intresserad av historia och särskilt Södertäljes historia. Med i ett antal föreningar. Gillar att släktforska och fotografera.

Ulf Johansson f 1944, ledamot 2018, kassör 2018. Infödd Södertäljebo. Pensionär, som tidigare arbetat som ekonom inom film- och bilbranchen. Intressen sport, framför allt SSK.

Lars Johnson f 1953, ledamot 2009. Har hand om föreningens hemsida. Uppvuxen i Södertälje. Sedan 1981 bosatt i Skogås, Huddinge. Ekonomisk examen. Har arbetat inom bank och finans, numera pensionär. Intressen: Södertäljes historia. Har egen hemsida med Södertäljebilder samt teknikhistoria, främst bogserbåtar, men även bilar och kameror m.m. Morfadern tidigare ledamot i styrelsen.

Pia Lillieborg f 1952, ledamot 2010, vice ordförande 2012-2014. Ordförande 2015. Född i Nyköping och uppvuxen i Djursholm. Inflyttad till Södertälje 1982. Högstadielärare i ämnena biologi och kemi. Har undervisat på Mariekällskolan och jobbar nu på Rosenborgsskolan. Intressen: Södertäljes nutids- och kulturhistoria, arkeologi, paleoantropologi, natur, friluftsliv och film.

Henrik Lindkvist f 1977, ledamot 2014. född och uppväxt i Täby, flyttade till Södertälje 1998. Arbetar som utredare på Södertälje kykogårdsförvaltning. Är intresserad av svensk försvarshistoria, speciellt under kalla kriget. Tidigare aktiv inom hemvärnet. Övriga intressen är att bygga och fixa på huset samt bilar och fotografering.

Maud Nilsson Möller f 1951, ledamot 2014. Sedan tre generationer Pershagenbo. Har tidigare arbetat som dekoratör på PUB i Stockholm och som lärare/pedagog bl. a. inom Kulturskolan i Södertälje. Arbetar sedan 2003 på Luna kulturhus med program, främst med författarbesök och kulturfesten. På fritiden åker hon gärna till sommarstugan på Fogdö, Strängnäs. Intressen: Natur, kultur och hunden Jazzman.

Roger Sellberg f 1946, ledamot 2019. Född i Södertälje. Är 3:e generation i Södertälje, men bor sedan 1975 i Stockholm, Har fritidshus vid Gamla Malmsjön och i Grythyttan. Yrkesverksam med film sedan 1967. Från 1999 lärare i film vid Den Norske Filmskolen i Lillehammer. Är nu pensionär, men fortfarande aktiv i flera föreningar. Är bl.a. intresserad av stadsplanerings- och lantbruksfrågor samt historia och musik.

Peter Taberman f 1953, ledamot 2013. Infödd Södertäljebo som bor i Pershagen sedan 1982 och har sommarhus på Mörkö. Arbetar som programchef på Södertälje stadsscen, Estrad & Trombon. Har sedan mitten av 70-talet samlat topografiska vykort med Södertäljemotiv. Har en samling på ca 3500 kort. Är en inbiten användare av Tradera. Håller stadsvandringar och föredrag om Södertälje året om. Samlar också keramik och porslin. Är aktiv i flera ordenssällskap.

Charlotta Tempelman f 1950, ledamot 2017. Pensionär och har arbetat inom post och bank. Fjärde generation boende i Södertälje och Östertälje. Kulturtant sen många år och intresserad av historia och kultur. Har koloni och är museipedagog på Skansen. Håller guidningar i Wendelas hus där jag varit medlem sedan föreningen startade.


Styrelsen 2018
Främre ledet från vänster: Henrik Lindkvist, Charlotta Tempelman, BrunoNyström, Maud Nilsson Möller, Lars Johnson.
Andra ledet från vänster: Leif Dufwa, Pia Liljekvist, Kerstin Ekberg, Peter Taberman.
Bakre ledet från vänster: Ulf Johansson, Tord Hansén.
Foto Lars Johnson